Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Alexander_pavlov
    някой да каже за магистралката 180км колко е горил? че нещо ми стана интересно преди няколко дни.....
    с 1/2 резервоар на излизане от софия е след около 180-200км (до чирпан) светна резервата....!? беше добро каране , мотора ръмжеше около 6000rpm
    6000rpm-ще се утрепете бе хора! Аз повече от 4000 и почвам да се потя - нещо ме е хванало шубето-да се правя на състезател! Вчера София-Пловдив-София - постоянна скорост 140 - 4000об/мин - ми даде 7.8 - 8л/100км :P с бенз. шелл100октанов , чак не ми се вярва! А иначе на газ,независимо от скоростта,под 10 не пада
    Alfa156 Against All

Comment

• то беше нощна езда... и чесно казано много бързах , интересно ми стана обаче че над 220 колата замира яко въпреки че беше далеч от червения сектор!? иначе на по ниски предавки спокойно подминава 7000rpm и спира някаде към 7500

Нормално ли е това ? все пак колата не е на много километри и мотора 2.0 16v TS ?

Comment

• е то на 5-та никоя кола не удря прекъсвача.... максимум до 6000и нещи и край!Иначе трее да отиде на 260...
        Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas

Comment

• да разбирам ли че колкото и да натискам няма да подмине 220 ? само да вметна че тва 220 е на към 6500 rpm , тва грубо щото при тая скорост ми е само да гледам таблото.... +нощно каране

Comment

да разбирам ли че колкото и да натискам няма да подмине 220 ? само да вметна че тва 220 е на към 6500 rpm , тва грубо щото при тая скорост ми е само да гледам таблото.... +нощно каране
            Ами пробвай следващия път. На мен ще ми е интересно дали ще вдигне повече Аз засега не мога да засека този показател, защото летните ми гуми са зле. Иначе със старата съм стигал 205 макс., но можеше и до 215-220 някъде, а оборотите си бяха над 6500 и звукът на двигателя доста сериозен. Тя изключваше на 7300 оборота, но беше със CF2. Сега съм със CF3 и малко по-тежко купе и вървежът не е същия, но разхода е по-добър от на 145-цата. Днес го засякох градско с 23 км./ч. средна скорост в София 10.6 л. с ГАЗ от "Опет".
            2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay
              Първоначално публикувано от Alexander_pavlov
              да разбирам ли че колкото и да натискам няма да подмине 220 ? само да вметна че тва 220 е на към 6500 rpm , тва грубо щото при тая скорост ми е само да гледам таблото.... +нощно каране
              Ами пробвай следващия път. На мен ще ми е интересно дали ще вдигне повече Аз засега не мога да засека този показател, защото летните ми гуми са зле. Иначе със старата съм стигал 205 макс., но можеше и до 215-220 някъде, а оборотите си бяха над 6500 и звукът на двигателя доста сериозен. Тя изключваше на 7300 оборота, но беше със CF2. Сега съм със CF3 и малко по-тежко купе и вървежът не е същия, но разхода е по-добър от на 145-цата. Днес го засякох градско с 23 км./ч. средна скорост в София 10.6 л. с ГАЗ от "Опет".
              Колега извинявай, ама как се засича средна скорост в града?
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

моята си подминава на 5-та 6500 ................ стига до към 7200 и километража е пълен ама вече край с експериментите .......
                Alfa156 Against All

Comment

• А ве моята като стигне червената зона и си изключва!Значи вдигам 100 на втора и сига до 7000об/мин и изключва как вие стигате до 7300 няма те ли ограничител?
                  Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от koolio
                    Първоначално публикувано от nikolaaaay
                    По формулата V=S/T
                    Трип компютърът я показва, но мисля че 156-ците преди 2002 г. нямат такъв.

Comment

• Първоначално публикувано от Versace
                      А ве моята като стигне червената зона и си изключва!Значи вдигам 100 на втора и сига до 7000об/мин и изключва как вие стигате до 7300 няма те ли ограничител?
                      Според подписа ти твоята е 2.0 това означава че е с по "дълги скорости" и трявба да изключва някъде към 110 на втора, освен ако не си със сменяна кутия от 1.8 или 1.6
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay
                        Първоначално публикувано от koolio
                        Първоначално публикувано от nikolaaaay
                        По формулата V=S/T
                        Трип компютърът я показва, но мисля че 156-ците преди 2002 г. нямат такъв.
                        Абе аз физиката не съм я забравил, ама все си мисля, че в града средната скорост не е показател за това как си се движил .
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Според мен е показател, защото когато влизам в зверски задръствания ср. скорост на градско пада до 14-15 км./ч. Нормално е 25. Иначе от стила на каране зависи може би повече.
                          А пък на отсечки, като "Цариградско" разходът пада значително, а скоростта расте. Зависи какви са ти обичайните маршрути.

Comment

• Първоначално публикувано от Novachev
                            Според подписа ти твоята е 2.0 това означава че е с по "дълги скорости" и трявба да изключва някъде към 110 на втора, освен ако не си със сменяна кутия от 1.8 или 1.6
                            Не не съм освен да са я сменяли ам незнам с 2.0 е мотора видя ми се че вдигнах 100 може и 110 да е било незнам!Но знам че не може да влезе в червена зона!Стигне ли до там изключва инжекцията!
                            Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

• 156 1,9JTD
                              София - Бургас 400 км за 3 часа + 50 км градско 29-30 литра. Средна скорост 130 км в час като на места по магистралата 180-200. Резултата е 6.7/100 км

Градко 200 км с интересни тръгвания 16-17 литра
                              145 1.6TS
                              250 км извънграско 22 литра Еко 100 октана. Разхода и идва 8,8/100 карана е бързо но не и бясно.
                              300 км градско 37л. пак Еко 100. Разхода идва 12,4 като се има предвид че нямаме такива задръствания като в София и толкова светофари Май ми е тежик крака, но като се кача на бензинец и така става
                              147 1,9 mJTD 150hp 6 степенна скоростна кутия
                              500 км смесено 50 на 50 градско , извънградско 34 литра Идва около 6,8.

ПП Много съм доволен от разхода след като смених дебитомера на 156-цата.
                              '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                              Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                              Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

• малко офтопик

Колега Neokill как деба го направи тва София Бургас 3 часа ? остави дето 400 км не си спирал една вода да пуснеш.....
                                Питам понеже тоя маршрут доста често го пътувам.... и вярно магистралката си я караш 200км/ч ама от чирпан-стара загора пътя е доста гнусен а пък то от оставащотот разтояние до бургас има около 40км магистрала!? което ще рече че грубо има 150км гаден , тесен и натоварен с трафик път ?

+ като вземеш предвит че всеки божи ден има катаджии на м-ду софия и пловдив , както и кошмарните села след сливен - който са N на брой..... г.александрово , калояново ,и тн. ..... чудя дали изобщо е възможно да стане за 3.5-4 часа.....
                                през последните години съм го пътувал рано сутрин , къно вечер и кога ли не.... а трафик си има винаги , личните ме наблюдения показват че най малко той е петък - събота след 2-3 часа през ноща.... но дори и тогава не може да се кара така че да стане тая работа.... поне според мен

Comment

Working...
                                X